En är ilsken en är rädd
en gör allt för att bli sedd

Två syskon bär på en saknad och hanterar den på olika sätt. Liten är arg och Större är rädd. Mamma ligger bara hemma och gråter och barnen måste hjälpa henne med att tvätta. I tvättstugan träffar de en tredje person, någon som också saknar men vet hur man överlever. En är ilsken en är rädd en gör allt för att bli sedd är en lekfull föreställning om att förlora någon man älskar. Att det finns stunder där man skrattar även när allt känns så otroligt sorgligt. Och att leken kan få en att våga det man inte trodde var möjligt. 

"Regissören Eleftheria Gerofoka gör gott bruk av spelytan och med åskådarna tätt intill... Emmeli J Stjärnfelts sprakande lillasyster"

"...Merkusjev etablerar nära kontakt. Han gör en utsatt kille som man vill hålla om och trösta" "

"Ahmadas dansande främling blir medlare i syskonkonflikterna och förlösare av livsmod. Gemensamt vågar de tre gå vidare..."

GP 150307

"Merkusjev får oss att glömma att han är en fullvuxen man, när han får hela sig att utstråla barnslig vilsenhet.... i gott sällskap av en stor grupp uppmärksamma och bejakande 5-6-åringar."
ALBA 150305

"en fin föreställning, fin att gå igenom om du har erfarenhet av sorg"
KULTURBLOGGEN 150322

Premiär 27 februari 2015, spelas till den 30 april. Längd ca 40 min. Från 5 år

Spelas måndag - fredag kl. 9.30, onsdagar även kl. 13. Pris: 30 kr för barn i skolan och förskolan, pedagoger medföljer gratis. Mer info för lärare och lärarhandledning hittar du här.

Biljetter till offentliga föreställningar kostar 50kr för både barn och vuxna och bokas på ticnet.se 

Av Emma Broström Regi Eleftheria Gerofoka Scenografi Lovisa Pihl & Fabian Sahlqvist Originalmusik och ljud Martin Fremling Ljus Reinhold Erzmoneit Koreografi Soledad Howe & Phax Ahmada Foto Ulrich Hillebrand

Med Sergej Merkusjev, Emmeli J Stjärnfelt och Phax Ahmada

Lyssna på reportage om föreställningen i Kulturnytt