VI SOM ÄRVDE - kommer våren 2021                                                              ما به ارث برده ایم

Salam dostane aziz!

Vi på Angereds Teater söker er som på 80-talet tog beslutet att fly från Iran till Sverige. Ett beslut som vi vet inte var lätt. Vi kommer sätta upp en föreställning våren 2021 med titeln ”Vi som ärvde”, komponerad av skådespelaren och regissören Ramtin Parvaneh.

Vi vill träffa er som flydde för intervjuer, antingen hemma hos er eller på en plats i närheten av ert hem. Materialet kommer vara en del av föreställningen och, med er tillåtelse, kommer vi filma intervjuerna och spela upp delar av dessa på scen.

Det har gått ca 40 år sedan flykten till Sverige och fortfarande idag flyr människor sina hemländer för en bättre framtid för sig själva och sina barn. Vi vill utforska både den inre och den faktiska resan. Hur tänker ni idag om det beslut ni fattade för omkring 40 år sedan?


Är ni bosatta i Sverige idag och skulle vilja berätta er historia? Skicka ett mail till oss med era uppgifter så hör vi av oss till er för att besvara eventuella frågor och för att berätta mer om projektet och hur vi tänker gå tillväga.

Merci!

Maila oss på: visomarvde@angeredsteater.se