vi som ärvde

Vi som ärvde kommer möta sin publik - men tyvärr inte i vår!

På grund av fortsatt rådande restriktioner kommer vi inte ha möjlighet att ta emot någon publik på Angereds Teater som planerat de närmsta månaderna. Premiären 12e mars och planerade föreställningar efteråt är inställda och kommer inte bli av under 2021. 

Däremot kommer vi på säkrast möjliga vis fortsätta arbeta fram föreställningen på teatern och förbereder en ny spelperiod längre fram. Så följ oss i den kreativa processen så länge. Det kommer vara möjligt att se delar av föreställningen Vi som ärvde hemma från soffan också, redan under våren. Mer info kommer!

                         *

Vi är de som ärvde.
Barnen till de som flytt, de som formar vårt land idag. Vi är de som ärvde, men vad har vi egentligen ärvt?

 
Mot bakgrund av de historiska händelserna till följd av revolutionen i Iran 1979 och det efterkommande 8-åriga kriget mellan Iran och Irak, lyfter föreställningen Vi som ärvde berättelserna från de som tvingades lämna sitt land för att undkomma kriget, förtryck och förföljelse. Exil och migration är centrala motiv i vår tid och en realitet för många i Sverige och världen. 
 
Vi som ärvde är en dokumentärt baserad, polyfon föreställning som vill lyfta fram de fysiska, emotionella och psykologiska erfarenheterna av exil och diaspora: Vad gör immigration med en? Hur villkorar och präglar det liv och framtid för både en själv och kommande generationer?
 
Föreställningen utgår från den iranska flyktingvågen till Sverige på 80-talet och bygger på texter av personer som har ärvt bland andra Marjaneh Bakhtiari, Talajeh Nasiri, Parham Pazooki och Navid Modiri. Genom filmade intervjuer får vi ta del av berättelser från de som flydde för 40 år sedan och på scenen möter vi deras barn.
 

Affisch: Linda Wallgren efter ett konstverk av Azadeh Zaghi

VI SOM ÄRVDE ÄR EN FÖRESTÄLLNING AV ANGEREDS TEATER I SAMARBETE MED GÖTEBORGS STADSTEATER OCH BACKA TEATER.

Ensemble Arbi Alviati, Frida Bagri*, Kimiya Faghih, Misagh Sharifian och Pedram Shahlai.Idé Ramtin Parvaneh Texter av Marjaneh Bakhtiari, Navid Modiri, Parham Pazooki, Talajeh Nasiri, Dimen Abdulla  mfl. 
Regissörer Ramtin Parvaneh & Johanna Larsson Dramaturg Talajeh Nasiri Scenografer Vaster Eklund & Johanna Larsson Filmproducent Vaster Eklund Kompositör & musiker Pedram Shahlai Ljusdesigner Jenny W Fogelberg Ljuddesigner Martin Fremling Kostymdesigner Karin Weststrand Maskdesigner Lars Carlsson Koreografer Fredrika Byman Moberg, Soledad Howe Rekvisitör & attributör Smulan Lundin Ljus- och scentekniker Reinhold Erzmoneit Scenografi & produktionsassistent Anna Dalentoft Praktikant scenteknik Agnes Asp Publikvärd & översättning Venus Houman Praktikant manus och dramaturgi Hjördis Engberg Pramling Pedagog Mina Nadolski Friberg Säljare och biljettbokning Malin Andersson Producent Gabriella Duraffourd Verksamhetsledare Lovisa Pihl Konstnärlig ledare Johanna Larsson 

* praktikant från Teaterhögskolan i Luleå.

I föreställningen förekommer dikten Flykten valde oss av Stig Dagerman.  

Målgrupp: Från 14 år Längd: Ca 90 min Spelplats: Angereds Teater/ Blå Stället Angereds Torg 13, Hpl: Angered C För mer info: 031-331 54 08 |info@angeredsteater.se