VÅRA VIKTIGASTE VUXNA

URPREMIÄR 9 OKTOBER 2020 kl 10 & kl 18 PÅ ANGEREDS TEATER

Vad är vuxna egentligen bra för och vad ska man ha dem till? Året då barnkonventionen blir svensk lag ger Angereds Teater ordet åt barnen med föreställningen Våra viktigaste vuxna
 
I vuxenvärlden är det vanligt att tycka och tänka om barn. Föreställningen Våra viktigaste vuxna vänder på perspektivet och låter barnen tänka och tycka till om de vuxna. Hur är en vuxen? Vad är skillnaden mellan vuxna och barn? Vad är vuxna egentligen bra för och vad ska man ha dem till? De vuxna frågar och frågar men lyssnar de egentligen på svaren?
 
Föreställningen bygger på djupintervjuer med barn i olika åldrar, som svarar på frågor om vilka deras viktigaste vuxna är och varför. Ur samtalen utvecklar sig historier om den vuxna handen som finns där när en blir rädd, om en viktig vuxen som sviker, om föräldrar som storgråter av sorgliga filmer, om kvarterets läskigaste vuxne, om den vuxna känslan i att få korsa spårvagnsspåren och handla muffins och om att kunna se sig själv i mormors ögon när hon lyssnar.
 
Välkomna alla barn, och ta med era viktigaste vuxna! 
 
Ylva Mårtens, författare och journalist, har genomfört intervjuerna och är initiativtagare till projektet. Hon är prisbelönt för sitt arbete med att intervjua barn och är aktuell med antologin ”Vi måste börja med barnen” som släpptes i mars 2020. 

 
Föreställningen spelas från 6 år mellan 9 oktober och 4 december. Vi välkomnar både skolklasser och vuxengrupper! Vid skolbokning erbjuder vi skolklasser att åka chartrad buss till och från teatern helt kostnadsfritt, detta på grund av rekommendationerna att undvika kollektivtrafik. Biljetter hittar du här.

Affisch: Linda Wallgren Illustration: Maja-Lisa Bekken

VÅRA VIKTIGASTE VUXNA ÄR EN FÖRESTÄLLNING AV ANGEREDS TEATER I SAMARBETE MED GÖTEBORGS STADSTEATER OCH BACKA TEATER.

Idé & intervjuer Ylva Mårtens Manus Kristina Ros & Johanna Larsson Regi Johanna Larsson Dramaturg Kristina Ros
Medverkande Elin Bornell, André Gatu*, Johan Gry, Anna Harling Koreografi Fredrika Byman Moberg Scenografi & Kostym Linda Wallgren Rekvisita & Attribut Smulan Lundin  Musik Martin Fremling Ljus Jenny W Fogelberg Scenteknik Reinhold Erzmoneit Administratör och publikarbete Bushra Al-Jubaihi Sälj- och biljettbokning Malin Andersson Producent Gabriella Duraffourd Pedagog Mina Nadolski Friberg Verksamhetsledare Lovisa Pihl Konstnärlig ledare Johanna Larsson *Praktikant från Högskolan för Scen & Musik - Göteborgs Universitet.


Målgrupp: Från 6 år Längd: Ca. 1 timme utan paus Spelplats: Angereds Teater/ Blå Stället Angereds Torg 13,
Hpl: Angered C
Spelplan hittar du här. 
För mer info: 031-331 54 08 |info@angeredsteater.se