Nina Särkimäki. Teaterkursen hålls med stöd av Västra Götalands Kultur Nina Särkimäki. Teaterkursen hålls med stöd av Västra Götalands Kultur

Prova på teater - torsdagar hela våren - obs 9 feb Göteborgs Stadsteater!
Vi erbjuder öppna lektioner i skådespeleri för dig som vill testa eller bli bättre, främst för dig som vill söka till Angereds Teaterskola ht - 17, men alla är välkomna!

När: Torsdagar (start v. 5 2 feb - 18 maj) kl 18- 20.30

Var: Andra Stället, Angereds Teater, Triörgatan 1, Angered

Ledare: Nina Särkimäki, frilansande skådespelare och teaterpedagog. Utbildad på Teaterhögskolan i Helsingfors. Är verksam som kursledare och skådespelare i Improverket. Har bland annat tidigare arbetat som skådespelare på Borås stadsteater, Folkteatern i Göteborg och som gästlärare på Skara skolscen.


Vilka: Intresserade av ANGEREDS TEATERSKOLA  eller av skådespeleri, från 16 år & uppåt.

Förkunskap: Övningarna är "språkliga" och för att kunna vara med behövs svenskakunskap, eller att någon som kan tolka, är med.     Ingen kostnad.
DU BEHÖVER INTE ANMÄLA DIG TILL TEATERKURSEN - bara att dyka upp - MEN OM DU HAR FRÅGOR SÅ MAILA HÄR! 

Angereds Teater i samarbete med Clandestino Institut. Gästprofessor Hassan Blasim Angereds Teater i samarbete med Clandestino Institut. Gästprofessor Hassan Blasim

"Rätten att berätta" - Skrivkurs 3 gånger i vår!
I samarbete med Clandestino Institut vars syfte är att motverka demonisering av asylsökande i vår tid.

När: 3 kurstillfällen kl 18-19.30 90 minuters lektioner
• 27 feb-10 mars
• 3-7 april
• 1-5 maj  
Var: Andra Stället, Angereds Teater, Triörgatan 1, Angered

Ledare: I tre år levde Hassan Blasim som papperslös flykting efter att ha varit tvungen att fly sitt hemland Irak. I dag har han revolutionerat den arabiska litteraturen från sitt nya hemland Finland. Berättelserna i boken ”Irakisk Kristus” skildrar det infernaliska tillståndet i dagens Irak, och för tankarna till magisk realism, till Kafka och Borges. Men också till den arabiska sagotraditionen.
Han är den första arabiska författaren att 2014 vinna The Independent Foreign Fiction Prize för novellsamlingen ”Irakisk Kristus”.
Hassan Blasim har sagts revolutionera den arabiska litteraturen men tyvärr är hans böcker är förbjudna i flera arabländer. Blasim har belönats av PEN tre gånger. I The Guardian har han beskrivits som ”den kanske bästa nu levande arabiska författaren”. Han medverkade även i våras i SVTs Babel.
http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/hassan-blasim-irakisk-kristus/
https://www.youtube.com/watch?v=swsfqvPiJGg

Vilka: Kursen vänder sig till arabiskstalande som själva vill beskriva och berätta utifrån sig själva och sina erfarenheter av flykt och migration.

Anmäl dig till skrivkursen här!Under lördagar har vi också en skrivgrupp som under handledning av Christopher Bocker utvecklar sina egna projekt.
Just nu är den gruppen full.